Buenavista äventyrspark

När man är på semester bör man inte enbart ligga på stranden och sova. För att få ut så mycket som möjligt av sitt resmål så är det helt klart värt att utforska och besöka sevärdheter. Och man skulle kunna säga att det finns olika nivåer på sevärdheter och attraktioner.

Det är egentligen inte speciellt krävande att gå och strosa på ett museum. För den saken skull inte sagt att museum inte uppskattas. Det kan vara oerhört intressant och lärorikt. Men det finns sevärdheter eller upplevelser som kräver lite mer än att bara strosa runt.

Canopy TourPå Costa Rica finns till exempel en äventyrspark som heter Buenavista. Det är ju helt klart en fördel om man gillar äventyr. Det finns en övergripande sevärdhet i att vistas på Buenavista, och det är den storslagna naturen som man ständigt får vara närvarande. Där finns mängder med aktiviteter att utföra som får hjärtat att bulta aningen snabbare. Spänningen är total i kombination med naturen i äventyrsparken.

Vad sägs om att åka linbana långa sträckor mellan pampiga träd? Du hänger dessutom fritt i luften utan bur eller liknande. En annan fartfylld utmaning är vattenkanan som slingrar sig genom djungeln. Gillar du när det går undan och har åkt den en gång så kommer du definitivt vilja åka den flera gånger. Det går så fort att man är tvungen att ha hjälm samt att man måste vara iförd en tjock flytring som gör att det inte går allt för fort.

I övrigt behöver man inte åka i vattenkanan hela tiden utan det går bra att bara ligga och svalka sig i lugn och ro i en av bassängerna på området. Den som är klättersugen kan klättra på olika ställningar som har byggts på området. Vill man prova på att bada i lera så är det också möjligt. Smörj in leran på kroppen och upplev hälsoeffekter i form av renad hud.

Mitt i allt äventyrande så är det givetvis möjligt att äta lunch i äventyrsparken. Det serveras god och spännande mat från det costaricanska köket.

I Buenavista finns det spännande hängbroar och liknande. Det finns även ett mycket mäktigt vattenfall. Det bästa av allt är att det när som helst kan dyka upp nyfikna apor eller andra djur från djungeln. På det hela taget är det en riktig mysig upplevelse som man sent glömmer. För att ta sig fram i den stora äventyrsparken är det möjligt att låna hästar.