Hotell

När man åker så långt bort som till Costa Rica så vill man förstås försäkra sig om att man också kommer att bo bra på ett härligt hotell. Vi tänkte därför berätta om några av de hotell vi tycker är bäst.

Monteverde

Det vi kan inledningsvis kan nämna är att alla de hotell som nämns kan du nämna att du intresserad av att bo på om du väljer att boka resa via omcostarica.se. Vilket hotell man väljer beror lite på vad det är man vill göra, vissa hotell passar bättre om du bara vill slappna av, vissa är perfekta för dig som vill surfa hela dagarna. Mer ingående information om hotellen vi nämner hittar du även på www.swetours.com.

The Suu Hotel – Avslappning och lyx

The Suu Hotel ligger i staden Manuel Antonio, eller närmare bestämt ungefär 2,5 kilometer ifrån stadskärnan. Det är ett helt nybyggt hotell som är modernt inrett och har ett mycket fint poolområde samt en restaurang med hög mysfaktor. Knappa fem minuters gångväg genom den undersköna naturen så har du kommit till stranden Biesansz Beach. Under högsäsongen erbjuder hotellet dessutom skjuts till stranden om du så önskar. I närheten ligger också Manuel Antonios nationalpark där du kan vandra endera på egen hand eller på guidad tur. Detta är ett perfekt alternativ för dig som vill koppla av på semestern. Du kan välja mellan Superior rooms eller Junior suits att bo i.

Hotell Monte Real – Med utsikt över vulkanen

Detta är ett familjedrivet hotell som ligger i en by som heter La Fortuna, precis vid Buriofloden och så som rubriken skvallrar om – med utsikt över vulkanen Arenal. Hotellet är vad som kallas ett miljöcertifierat hotell, vilket innebär att du har chansen att se både apor, häftiga fjärilar och fåglar i den härliga trädgården. Rummen på hotellet är mysiga och har endera terrass eller balkong med utsikt mot Arenal. Gratis luftkonditionering ingår även – vilket är skönt när hettan är som värst.

Hotel Heliconia – Naturen i första hand

Det mysiga hotellet Heliconia ligger inbäddat i Monteverdes häpnadsväckande natur, med utsikt över de oändligt gröna dalgångarna som sträcker sig ända ner till Nocoyabukten och Stilla havet. På hotellet finns en härlig trädgård med tropiska blommor och inte sällan ser man de små kolibrifåglarna suga i sig blommornas nektar. I restaurangen äter du alla dagens mål mat om du så vill. Rummen är stora och rymliga, du kan välja bland Junior Suite Sunset, Family Suite och Master Suite.