Enklare tjänsteresor

Att resa i tjänsten är vanligt idag, möten ska helst ske öga mot öga och idag är många företag internationella. Det slutar med resor som är lång och krävande. Hur kan du förenkla och göra dina tjänsteresor smidigare?

Låt andra boka resan

Om du reser ofta borde du ta hjälp av Fast Track Travel, ett företag som sköter bokningar åt dig. Du kan även lägga in önskemål och villkor såsom var du föredrar att sitta på planet, vilken klass du reser i samt vilka restider du föredrar (om du vill resa på kvällen eller direkt på morgonen). De kan även sköta hotell och taxiresor så hela din tjänsteresa är planerad och färdig, du behöver bara följa med strömmen.

Bra hälsa

För att orka med långa tjänsteresor behöver du vara vid god hälsa. De som är på resande fot i arbetet eller pendlare brukar lätt falla i fällan med mycket snacks och snabbmat och för lite motion. Tjänstresor är oftast hektiska, det är mycket som ska hinnas med innan du reser hem. Försök att klämma in en promenad på kvällen. Skippa flera drinkar och öl vid jobbmiddagen, ett glas rött och sedan vatten är tillräckligt. Försök att hitta hälsosamma alternativ på frukostbuffén samt att du väljer lite lättare måltider som soppa och sallad.

Begränsningar

Var tydlig med din chef om dina begränsningar. Att åka jorden runt varje vecka är inte acceptabelt och kan bryta ned även den starkaste kroppen. Var noggrann med dina tider, se till att du alltid få dina vilotimmar mellan resorna och att du får lediga dagar mellan längre resor för att vila upp och möta nya kunder fräsch och utvilad.