Vintersemestra i Costa Rica

Vintern är på många sätt en perfekt tid att besöka Costa Rica. Medan landet är ett resmål året runt är det mer populärt just under det svenska vinterhalvåret. Här delar vi med oss av några tips för den som funderar på att åka till Cosa Rica under vintersäsongen.

Costa Rica ligger så pass nära ekvatorn att säsonger inte alls fungerar som hemma i Sverige. Istället för de fyra säsonger vi alla är bekant med har de endast två: torrperioden och regnperioden. Torrperioden går från december till april och regnperioden är från maj till november.

Ett besök under den svenska vintern landar en därför i Costa Rica under torrperioden. Under denna tid är det varm och knappt någon nederbörd alls. Ett undantag bör dock göras för östkusten, där det regnar stora delar av året. Mars-april är i regel de varmaste månaderna under torrperioden.

Då det är bättre väder under torrperioden är det också den mer populära tiden att besöka landet. Detta betyder att priset kommer därför vara högre inte bara på själva flygresan utan även hotellrummen.

Att flyga till Costa Rica från Stockholm skulle ta omkring 12 timmar, men då man alltid får förvänta sig åtminstone ett byte är det snabbaste man kan hoppas på mer runt 15 timmar. När man reser västerut kan det vara bra att försöka passa in flyget så att man landar på kvällen. Då kan man bara checka in på hotellet och gå och lägga sig. Detta kan dock betyda att man måste vara tidigt på plats för avgång i Stockholm och bor man inte i närheten är det klokt att övernatta där först.

Jetlag är ju något man alltid vill undvika. Som tur är drabbas man inte lika lätt när man flyger västerut. Det betyder ju dock att man löper större risk för jetlag på vägen tillbaka till Sverige. Men det finns strategier för att undvika jetlag som kan vara värt att prova på.