Packa för resan till Costa Rica

Dags att resa till paradiset och vi har packningslistan så att du kan göra allt du vill på resan.

Ställ för mobil och surfplatta

Tänk på att du inte orkar åka ut på tiotimmaräventyr varje dag. En dag eller kväll vill du nog bara hänga vid poolen eller ta en vilodag på hotellrummet. Då passar det bra att ha med ett ställ för telefonen eller surfplattan så du kan surfa och kika på Netflix medan du kopplar av. De är billiga och tar liten plats, alltså finns ingen anledning till att inte ta med en!

Våtdräkt

Kom inte en på plats, det är en turistfälla med höga priset som väntar. Ta med din egen som du redan har testat och vet passar. Med våtdräkten kan du ge dig ut i havet och surfa, det finns fantastiska surfstränder på ön. Om du inte har testat surfning än kan du boka in lektioner och lära dig på plats eller gå på Surfakademin och komma hem som ett surfproffs.

Vandringskängor

Ta med dig ett par rejäla skor för det finns många ställen att promenera till på ön. Costa Rica innehåller fem procent av världen flora och fauna så du kommer att se allt möjligt om du ger dig ut på en vandringstur. Du kan vandra själv eller boka in längre vandringar med andra och en guide. Du får ut mer av vandringen om du går med en guide som kan området.

Fiskedrag

Spara lite plats i resväskan för fiskedragen. Det här fisket är helt olikt det vi är van vid hemma i Sverige. Nu pratar om gigantiska fiskar som en Mahi Mahi på 15 kilo. Du bokar eller hyr en båt vid någon av hamnarna och tar dig ut på vattnet. Du kan använda dina medtagna drag för mindre fiskar, om du har sikte på de stora jättarna behöver du specialutrustning och gärna en kunnig storfiskare med på båten.