Dykning och fiske

Då Costa Rica är omgärdat av kuster både i öst, i form av Karibiska havet, samt i väst av Stilla Havet, är det således ett land som lämpar sig alldeles utmärkt dels för dykning, dels för fiske.

Costa Ricas kuster bjuder på en rik variation av arter framför allt vad gäller fisk. Den bästa dykningen hittar man utanför Osa-halvöns kust längst ner i söder och då främst i form av den lilla ön Isla del Caño. Här finns stora chanser att se bland annat havssköldpaddor, revhaj och rockor med mera.

Costa Rica

Är man ute efter den ultimata dykupplevelsen ska man bege sig till Isla del Coco, eller Cocos Island som den också heter, som är en ö ungefär 50 mil utanför Costa Ricas kust. Ön, vilken är en nationalpark, anses av många vara ett riktigt dykarmecka, där man bland annat kan se stora stim av hammarhaj.

Den som är intresserad av sportfiske kommer definitivt inte bli besviken på Costa Rica då man här hittar fiske i absoluta världsklass. Marlin, segelfisk samt tonfisk är några av de arter det finns gott om en bit utanför kusten. Vanligast vid sportfiske i Costa Rica är att man åker ut med en båt antingen halvdag eller heldag om man vill ut och fiska på djupare vatten.