Toruguero nationalpark

Nationalparken Toruguero i Limon Province på Costa Rica är ett djungelområde som utforskas av många besökare. För att komma dit måste man antingen åka båt eller flyg. Mängder av exotiska och mäktiga floder slingrar sig genom djungeln Landskapet är skiftande och består av både tropisk regnskog och mangroveträsk. Det fullkomligt kryllar av fåglar, och det är inte konstigt med tanke på det varma klimatet som medför att många fågelarter trivs.

Kollibri i en av nationalparkernaDet är otroligt fascinerande hur det lokala djurlivet och faunan kan upplevas på nära håll, och bäst gör man det under båtresorna på floderna. Det är verkligen ett rikt växt-och djurliv som kan upplevas. Så mycket som 5 % av jordens totala artrikedom finns på Costa Rica.

Det finns dessutom goda chanser att se både apor och krokodiler. Just krokodilerna brukar uppfattas som extra spännande av turisten och att de kommer så nära inpå kan uppfattas som aningen skrämmande. Ett annat spännande djur som uppskattas är den gröna jättesköldpaddan. Och havssköldpaddorna kommer nattetid upp på stranden för att lägga ägg under perioden juni till november.

Dock måste man anmäla sig för att få vara med på en sådan tur, och för att inte sköldpaddorna ska skrämmas iväg måste man bära svarta kläder. Det är faktiskt en art som länge varit utrotningshotad men många ideella organisationer främja bevarandet av arten och den finns inte längre med på listan över utrotningshotade arter i Costa Rica.