Äventyr

Costa Rica bjuder på en av jordens kanske mest fantastiska naturupplevelser, mycket tack vare den rika variationen av både flora och fauna. Landet bjuder också in till en hel del äventyr då man här hittar bland annat vattenfall och vulkaner.

Vulkaner

I Costa Rica finns över 10 vulkaner, varav några som fortfarande är aktiva. Vulkanerna är en stor orsak till att landet har den varierande natur det har, då jorden, tack vare vulkanerna, är både mineralrika och bördig. Den som söker en utmaning under sin vistelse i Costa Rica bör absolut ta chansen att bestiga vulkanen Rincón de la Vieja, som man hittar i nordvästra delarna av landet. Att ta sig upp till toppen på 1 895 m höjd är relativt tufft och vägen dit kantas av varma källor, bubblande lerpölar samt små gejsrar. Utsikten när man nått toppen är dock minst sagt imponerande, bland så ser man den stora Nicaragua-sjön i grannlandet.

Häst i Costa Rica

På hästryggen

Ett sätt att se en del av Costa Rica är på hästryggen. Från bland annat fiskebyn Montezuma, som man hittar på Nicoya-halvön i nordvästra delen av landet, går dagligen guidade turer på vilka man får uppleva vidsträckta, relativt folktomma stränder, höga utsiktsklippor med utsikt över havet samt härligt grön och skön djungel.

Linbana

Den som är ute efter ett riktigt äventyr och även en rejäl kick är ett åk med linbana mitt ute i djungeln en självklarhet. Att åka linbana kallas också för ”zip line tour” eller ”canopy tour” och innebär att man är fastspänd i en liten sele samtidigt som man susar fram genom djungeln högt ovanför marken. I naturreservatet Monteverde, ca 10 mil nordväst om huvudstaden San José finns kanske landets allra häftigaste linbanor. Om man inte nöjer sig med linbaneåkning kan man här också gå en så kallad ”sky walk” på hängbroar som befinner sig ungefär 40 meter ovanför marken.

Klättring

Klättring

Costa Rica lämpar sig även alldeles utmärkt för klättring i olika former. En av dessa är så kallad rappellering, vilket innebär att man firar sig ned från ett högt vattenfall. Osahalvön och nationalparken Corcovado i sydvästra delen av landet är en plats som är bra för den här typen av aktiviteter. Enligt National Geographic är dessutom Corcovado jordens biologiskt mest intensiva plats.